mandag 12. desember 2011

Hei, jeg holder ikke kjeft. Dere blir ikke kvitt Nora Warholm Essahli.

De siste dagene har vært veldig merkelige. I mitt hode har alt handlet om de hetsende innleggene som kom inn på www.radikalfront.com/ etter innlegget mitt sos-rasisme-vs-dagbladet-vs-venstresida.


Når du publiserer et politisk innlegg, eller kommer med et politisk utsagn, er det for å skape debatt. Du søker andres meninger, og dialog. Selvfølgelig var jeg forberedt på at noen kom til å være veldig uenig, og det er positivt med uenighet, men jeg ble kjempeskuffa.


Det ene innlegget etter det andre kom fra sure TF-ere som klaget over hvor "borgerlig" og "revisjonistisk" jeg var, og kalte meg bla. "forrvirret pikebarn". Jeg tåler mye når det kommer til politisk uenighet,jeg har tross alt vært medlem av Tjen Folket, som kanskje er det mest snevre du får her i Norge. Men det jeg derimot IKKE tåler, er å bli behandlet uten respekt.


For å dra frem eksempler fra mitt liv som 16 åring. I dag lærte vi om argumentasjon på skolen. Vi lærte forskjellen på åpen og saklig argumentasjon, og skjult argumentasjon. For å si det sånn, de folka som skrev disse kommentarene på radikal front ville ha strøket 1. klasse pensum på VGS lett, for nivået likner ingen ting.


Selvfølgelig toppet det hele seg da denne kommentaren dukket opp 


men det startet ikke der, det startet i det sekundet "Dagfinn Evebø" kalte meg "forvirret pikebarn", og de andre diskrediterte meg å reduserte meg til alderen min, sånn at fokuset gikk fullstendig vekk fra det politiske temaet jeg ønsket å debattere.


I vår da jeg ble med i TF så var de så utrolig oppmuntrende og sa at jeg var sterk og moden som turte å stå for meningene mine. De brukte mye tid på å få meg med, og på å hjelpe meg å få rotfeste i organisasjonen. Sånne ting fikk meg til å føle at jeg hadde en slags verdi for dem som aktivist og politisk aktør.


Når de nå kaller meg forvirret, liten, hore, osv. så skjønner jeg at jeg har blitt lurt, brukt, og at jeg aldri har vært noe mer for dem en enda et medlem "vunnet" over fra Rød Ungdom, erkefienden deres. Jeg kan aldri ha respekt for noen som ser på meg eller noen andre på den måten.


Dette er en appell til alle unge mennesker som leser denne teksten, og SPESIELT unge jenter; ikke la dere lure, ikke tro at dere går inn i det selv. Alt er nøye beregnet og planlagt fra første stund.


Jeg var "vervepotensiale" fra første sekund jeg gikk inn døra på SOS sitt kontor i Trondheim, og det er alle andre som gjør det også. Ikke la deg lure, og ikke tro at du kan gjøre en forskjell innenfor SOS uten å bli innblandet, det er mye vanskeligere enn du tror, det var ihvertfall det for meg.


Nå får jeg helt sikkert en ny bølge med reaksjoner fra sinte TFere, men det bryr jeg meg fint lite om. 99% av dere har bevist at dere ikke ønsker en saklig debatt. Saklig debatt er også den eneste type debatt jeg deltar i, så da blir det heller ingen debatt.


Dette innlegget er selvfølgelig skrevet med en personlig og sint tone, og det er ikke et innlegg som skal brukes til noen politisk utvikling, kun for formidle mine følelser i forhold til en sak som er veldig vanskelig og krevende for meg personlig, for dere som faktisk bryr dere om hvordan denne saken går innpå meg.


Til alle dere som har vist støtte og kommet med oppløftende meldinger; tusen takk, det betyr så utrolig mye at jeg ikke er helt klar over det selv engang!


Jeg vil rette en spesiell takk til Beth Hartmann og partiet Rødt som viser super kameratslig ånd!


redaktør av radikalfront.com Erik Skare har støttet meg kjempemasse, han er en ordentlig kamerat, som jeg setter stor pris på! 

7 kommentarer:

  1. Synes du har takla alt dette bra. Jeg veit du ikke er noen pyse, samtidig så er det ikke noe gøy å bli utsatt for kjipe hersketeknikker og helt utrolig drøy hets. Mange ville latt være å skrive den saken du skreiv på radikal front, nettopp fordi de veit at dette er hva som skjer hvis du kritiserer disse folka. Det som er bra med denne kjipe saken er at søkelys nå har blitt satt på denne praksisen og at terskelen for at de gjør noe sånt igjen har blitt utrolig mye høyere.

    SvarSlett
  2. Jeg er nok veldig politisk uenig med deg, men jeg håper virkelig at du alltid følger bloggtittelen din Aldri hold kjeft. Det fortjener ikke debatten. På dette innlegget ser det ut som at du er ei utrolig sterk jente, og jeg må si den kommentaren du fikk der er et lavnivå uten ike. Når man begynner sånn har man ikke argumenter! Stå på, og alltid si hva du mener!!

    SvarSlett
  3. Hei Nora.

    Synes det både er synda at du har blitt hetset på denne måten. Siden jeg er TFer så synes jeg også det er bra at TF har tatt et oppgjør med dette. Personen er ekskludert. Viser til pressemeldingen sendt litt tidligere i dag: http://tjen-folket.no/sentralt/view/11302

    SvarSlett
  4. Flott - Støtter deg 1oo %

    Amund

    SvarSlett
  5. Jeg leste saken din på Dagbladet, og vil applaudere deg for at du er villig til å eksponere organisasjonen TF for hva den er samt det gjennomkorrupte samarbeidet med SOS.

    Selv om situasjonen er ubehaglig for deg jeg tror det som har skjedd er svært viktig. Samfunnet trenger alltid flere dissidenter.

    SvarSlett
  6. Hei! Jeg har ikke helt fått med meg alt ved denne saken, men jeg har prøvd å lese meg litt opp, og jeg må si at jeg synes du virker som en utrolig sterk og tøff jente! Det å gå sånn ut med meningene dine, til tross for alt du faktisk har måttet få mot deg, viser en enorm styrke! Denne styrken er jeg sikker på vil være noe du kan bruke videre i livet også. Når folk ikke klarer å forsvare seg, eller komme med saklig argumentasjon, som mange har gjort i denne saken, så må du gjøre ditt beste på å holde et hode hevet. Det er i hvert fall noe du absolutt har all grunn til å gjøre. Du er 16 år, men mer voksen enn de andre som har hevet seg rundt i denne saken.

    Stå for meningene dine, det er viktig :)

    SvarSlett
  7. Veldig bra at du tar oppgjør med dette og ikke lar de presse deg til stillhet.

    SvarSlett