torsdag 11. april 2013

På tide å konfrontere rasismen


Voldelige høyreekstreme grupper har fritt spillerom, og ingen tør å snakke om rasisme. I dag oppdaget jeg at jeg har blitt avslørt som en «voldelig ekstremist» på en høyreekstrem nettside. Det har dukket opp flere slike nettsider, den største er kanskje nabokjerring.no, som har oppgitt blant annet Høyres fra Per-Christian Foss, Kristin Clemet, Thomas Hylland Eriksen, i tillegg til profilerte SV-politikere og andre venstresidefolk. Politikerne stikker hodet i sanda, og neker å innse at det finnes mange rasister blant oss.

Etter 22. Juli skulle vi slå hardere ned på rasistiske utspill, på fremmedfrykt, og vi skulle alle bli digitale nabokjerringer. Den fremste nabokjerringa i dag, er personen som har brukt sine krefter på å henge ut alle som argumenterer mot lukkede grenser.

Det er gammeldags å være rasist. Ingen liker å være det, kanskje unntatt mormora di. Men skaprasister fins det mange av. Dette skapet er stort, og rommer alle mulige slags mugne holdninger, som ingen tør å rydde opp i. Jeg er så utrolig lei av folk som sier «Jeg er ikke rasist bare fordi jeg skjønner at muslimene er i ferd med å ta over landet!». De kaller seg «Islamfiendtlige» «skeptiske til Islam», «mot islamisering», osv.

Det som gjør det hele vanskelig å slå ned på, er at disse menneskene ikke er tradisjonelle rasister, men at de har muslimene som fiende, og argumenterer mot religionen islam, og ikke muslimene som en etnisk gruppe.
Rasisme er å tilegne mennesker meninger og personlighetstrekk på bakgrunn av etnisitet og opphav. Og kultur. Kultur, religion, kultur, kultur, religion, de går hånd i hånd.

Anders Behring Breivik oppfant ikke ideen om at muslimer truer det norske samfunnet, det finnes mange som har de samme tankene, og disse har begynt å organisere seg. Stopp Islamiseringen av Norge, Norwegian Defence League får fritt spillerom, og selv om de har få medlemmer, er det at de i det heletatt eksisterer et tegn på en skremmende utvikling.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar