tirsdag 8. mai 2012

Rottweiler, eller suksessfull kvinne?

Valerie Trierweiler er politisk journalist for franske Paris Match, og har jobbet der i 20 år. Hun har hatt politiske talkshow på fransk TV, og er en kjent personlighet. Hun er også kjæresten til den nyvalgte franske presidenten Francis Hollande. Det siste overskygger dessverre de andre tingene.

Trierweiler er visstnok "kjent for sin tøffe stil", som nettavisen kaller det. http://www.nettavisen.no/nyheter/article3391464.ece

Etter å ha slått til en mannlig kollega fordi han kom med sexistiske bemerkninger, og etter å ha gått ut på twitter fordi avisen hennes publiserte forsideoppslag om hennes forhold til Hollande, er hun kjent som  en "Rottweiler". Frankrike er et land hvor kjønnsrollene er mye strammere enn her, og kvinner må tåle mye drit på arbeidsplassene sine. For å nå så langt som kvinne, må du svelge en del kameler, og også spisse albuene mye mer enn dine mannlige kolleger.

Og menn som kommer med ekle kommentarer til kvinner, gjør det gjerne ofte. Uten å spekulerer for mye, så vedder jeg på at hun holdt ut med det ganske lenge før hun endelig sprakk. Et sted går grensa, selv for franske journalister i toppklasse.

Med en gang en kvinne protesterer mot diskriminering på den måten som hun gjorde, blir man stemplet som hysterisk, og som aggressiv. Når du får dette stempelet, mister du litt av "kvinnestatusen". Det vil si at du ikke lenger blir sett på som en typisk kvinne, men heller en av gutta, en brautende karriereperson.

For hvis du viser kvinnelige egenskaper, blir du redusert til disse egenskapene, og du blir sett på som svak.

Hvis du googler "l'opinions de la politique de Valerie Trierweiler" (hennes politiske meninger), finner du artikler om mote, det å være ugift førstedame, og diskusjoner om hvorvidt hun kan fortsette som politisk journalist mens Hollande er president. Det er etter 20 år med politisk journalisme.



2 kommentarer:

  1. Her har kan du se holdningene dine feministiske medsøstre har til vold mot menn:

    http://jezebel.com/294383/have-you-ever-beat-up-a-boyfriend-cause-uh-we-have

    Å tro at de damene har noen som helst interesse av likestilling og rettferdighet er absurd. Kommentatorfeltet er jo fylt med rabiat mannshat og oppfordringer til vold mot menn.

    Enda et skritt lenger går disse damene:

    http://agentorangefiles.com/

    Merk deg at mange av dem er høyt posisjonerte og respekterte feminister.

    SvarSlett
  2. Her kan du se hvordan det er blitt vanlig med reklamer som håner og altterligjør menn og maskulinitet:

    http://misandrycommercials.wordpress.com/

    For noen dager siden hadde Aftenposten en artikkel om hvordan i dagens barne og ungdomsfilmer er jentene altid de smarte, flinke og sterke, mens guttene fremstilles som dumme, passive, patetiske og svake.

    Heldigivs er holdningene i ferd med å snu og folk begynt å bli mere kritiske til feministiske dogmer og begynt å bli i stand til å se diskriminering av menn:

    http://www.pellebilling.se/2012/10/hosten-2012-har-inneburit-ett-viktigt-genombrott-for-mansfragorna/

    Her kan du se massevis av eksempler på mannsfiendtlige holdninger i hverdagssammenhenger:

    http://www.reddit.com/r/MensRights/comments/11hws6/do_any_of_you_have_childhood_memories_of_sexist/

    realiteten ingen kjenner til er at det er flere unge gutter enn jenter som selger sex. Ingen har fokusert på dem fordi de er ikke like sympativekkende offere som unge kvinner:

    http://www.aftenposten.no/nyheter/uriks/article1299771.ece

    http://www.pellebilling.se/2012/09/rfsu-ifragasatter-radande-syn-pa-sexkop/

    Gutter rammes mye hardere av å vokse opp med enslige mødre enn kvinner fordi moren prioriterer døtre: Er moren gift med en manneprioeriterer hun også sønnen mere:

    http://www.fathersandfamilies.org/2012/01/13/major-study-boys-education-suffers-most-from-single-mother-upbringing/


    http://www.pellebilling.se/2012/10/goda-nyheter-fran-tyskland-och-england/

    Her kan du lese historier fra menn som blir banket av dama:

    http://www.reddit.com/r/AskReddit/comments/wluff/male_redditors_who_have_been_abused_or_assaulted/

    Her kan du lese studier om menn som har blitt værende i lang tid i parforhold der dama utsetter dem for GROV vold:

    http://feck-blog.blogspot.no/2012/03/closer-look-at-men-who-sustain-intimate.html

    En avgjrørende grunn til at de blir værende i forholdene er at de er redd for at kvinnene vil sørge for at de aldri får se barna sine igjen. Den frykten er med de mannsdiskriminerende lovene og praksissene man har i de fleste land i den vestlige verden høyst reel.

    SvarSlett