torsdag 24. mai 2012

Merk retusjert reklame!



Denne filmen viser hvordan en pen modell styles, sminkes, og photoshoppes til det ugjenkjennelige før reklameplakaten er ferdig. 

Ungdom mot retusjert reklame ønsker å sette en advarsel på all manipulert reklame for å minne jenter og gutter i alle aldre på at det som er regnet som det perfekte utseendet, ikke går an å oppnå uten en datamaskin.

Hvorfor gjør vi det?
Manipulert reklame gir dårligere selvtillit Merking av retusjert reklame vil ikke stoppe industrien, og det vil ikke hindre kvinner i å kjøpe de produktene og klærne de har lyst til, men det gjør at man ser hva som er ekte. 
All reklame er retusjert, men det er det mange som ikke tror på første gangen de hører om det. Dette er farlig. Det betyr at de aller fleste tror de blir presentert for virkelige mennesker, ikke virkelighetsfjerne konstruksjoner.

Du tror ikke at huden din blir helt gjevn og brun av å bruke en body lotion, og at du får slanke legger av det.


Hvem gjør vi det for?

Vi er på jentenes lag, og også guttene som må slite mer og mer med kroppsfiksering.

Vi er på laget til de som sliter med dårlig selvbilde, og ikke skjønner at det er samfunnet sin feil, og ikke deres egen.

Spørsmålet her er et spørsmål om hvem som skal beskyttes; en milliardindustri som utnytter kvinners kropp, barnearbeid, dyr, og miljø.

Jeg har ikke dårlig samvittighet for å gjøre deres ran mot oss mindre suksessfullt.

Industrien dør ikke, den bare skader oss mindre

Kosmetikk og klesindustrien ville ikke dødd av å merke reklamen sin. 
Den ville ikke dødd av at modellene ser ut som mennesker. Modeller er som regel slankere og høyere enn gjennomsnittskvinnen, og det tror jeg vil fortsette.


Kjendiser ser også ut som folk

Her ser du en rekke superkjendiser før og etter retusjering. De ser helt forskjellige ut, og jeg blir fortsatt overraska over den enorme forskjellen.

Her har du et eksempel fra linken over.

celebrities before and after photoshop 20 in Celebrities Before and After Photoshop





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar