tirsdag 24. april 2012

På tide å velge side! - Antirasisme

Jeg har etter nøye overveielse kommet fram til at min karriere som politisk komiker burde legges på hylla. ihvertfall for en stund. Humoren min er litt for svart, og litt for krass til at folk takler det, og dessuten er den ganske dårlig.

Over til mer seriøse tema, så er jeg for tiden veldig opptatt av antirasisme. Du kan jo tenke deg til hvorfor.

Det er på tide for alle å ta et standpunkt. Skal vi akseptere norwegian defence league, nordfront, og internettrollene på yterstehøyre som politiske aktører på lik linje med andre, eller ikke?

Sånn som jeg ser det, så er det et spørsmål om hva slags debatt man vil ha, og hvem som setter dagsorden. Venstresida føyer seg etter den rasistiske asylpolitkken, krigføring i muslimske land, og diskuterer voldtekt som et innvandringsspørsmål, fordi høyresida setter dagsorden i den offentlige debatten.

Debatten er ikke faktabasert, og enkelte er fullstendig blinde for statistikk, og for alvoret i saken. Det er disse debattene som har avlet fram de fascistiske holdningene som gjør at mange føler seg uønsket, og er redde for fordommer, eller kanskje til å med redde for nynazister.

Den berømte rasismeparagrafen er utrolig viktig, så jeg vil poste den her, for å minne på folk hva det handler om.

 

Straffelovens §135a

Den som forsettlig eller grovt uaktsomt offentlig setter frem en diskriminerende eller hatefull ytring, straffes med bøter eller fengsel inntil 3 år. Likt med en offentlig fremsatt ytring, jf § 7 nr. 2, regnes en ytring når den er satt frem slik at den er egnet til å nå et større antall personer. Som ytring regnes også bruk av symboler. Medvirkning straffes på samme måte.
Med diskriminerende eller hatefull ytring menes det å true eller forhåne noen, eller fremme hat, forfølgelse eller ringeakt overfor noen på grunn av deres:
a) hudfarge eller nasjonale eller etniske opprinnelse,
b) religion eller livssyn, eller
c) homofile legning, leveform eller orientering.


Denne loven brytes hver eneste dag. Godtroende sentrum/venstreorienterte folk godtar argumentet til disse rasistene om ytringsfrihet, og det er en feig handling. Har du aldri kjent rasisme på kroppen, så vet du ikke hvor utrolig fælt det faktisk er for de som blir utsatt for det, og det er de folka som opplever det du sviker, når du går med på rasistenes argumentasjon.

Så man må velge. Går man med på det, eller ikke? Hva slags debatt skal vi ha?

Kommentarer mottas med stor begeistring.






6 kommentarer:

  1. Matias Marselius24. april 2012 kl. 16:23

    Jeg er veldig enig i at vi ikke kan tolerere en rasistisk innvandringsdebatt, men hva konkret mener du skal gjøres?

    SvarSlett
  2. Jobbe mot rasistisk organisering, og slå hardt ned på rasisme. Har du noen ideer? Jeg er gira på å få til noe, men det er vanskelig å vite hvor man skal starte.

    SvarSlett
  3. Nei, vi går ikke med på det! Jeg er på venstresida, men jeg godtar IKKE ytringsfriheten som argument. Jeg er skeptisk til asylpolitikken, jeg vet at over 90 % av alle voldtekter blir begått av en venn, kjæreste, onkel e.l. og jeg er så imot krigføring i Afghanistan, hele NATO og alt det tullet. Bare så det er sagt.

    SvarSlett
  4. Hvis det "ytre høyre" (har aldri forstått dette begrepet. Hva vil du f.eks. kalle en som er rasist men ellers radikalt venstreorientert? Venstrehøyre-ekstremist? Tygg litt på den) sier er tull så burde det vel ikke være noe problem å argumentere mot det? Det virker som om enkelte (venstresiden) har svært lite tro på menneskers sunne fornuft.

    Rasismeparagrafen gjør ikke annet enn å begrense ytringsfriheten. Man kommer ikke langt som rasist i dagens samfunn uansett, så det burde en slik paragraf burde ikke være nødvendig.

    SvarSlett
  5. Venstre-høyreaksen er veldig misvisende. Det finnes rasister i alle fløyer. Men det er ikke mange av dem på venstresida. På høyresida dominerer de mer jo lenger utover du kommer.

    Jeg har ikke liten tro på menneskers fornuft, men det er lett å rote seg bort når man får servert en et bilde fra media som ikke stemmer overens med virkeligheten.

    Man kommer ikke langt som rasist? Rasistene dominerer debatten, under pseudonym som "islamkritiske". Liberalister ser ofte bare enkletsaker, og ingen sammenheng. Rasistiske holdninger og fremmedfrykt er et hinder for både asyldebatten, voldtektsdebatten, og velferdsdebatten. Det MÅ sees i sammenheng.

    SvarSlett
  6. Rasisme handler om å tillegge folk spesielle egenskaper ut fra en lett synlig gruppetilhørighet, enten den er basert på hudfarge, religion eller andre forhold.

    SvarSlett