søndag 1. januar 2017

Nyttårsforsetter til regjeringa


Nytt år, nye muligheter.  Nå fylles treningssentre og lesesaler av folk som har som mål å gjøre det litt bedre enn i fjor. Jeg har noen faste nyttårsforsetter (slutte å bite negler, bli et bedre menneske og så videre), så jeg bruker heller tiden på å foreslå noen ting regjeringen kan jobbe med. De har kortere tid på å gjennomføre det, men det er fortsatt lenge igjen til september.


1.  Revurdere politikere som muligens har forgrepet seg på underordnede i eget parti

Det er jo urettferdig å bli dømt av samfunnet når man ikke har noen dom over seg! Dessuten er det vanskelig å finne flinke folk som ikke har noen svin på skogen for tiden. Enten er det utsagn som blir feiltolket av den politisk korrekte eliten, eller så er det en eller annen flørt på en partifest som ødelegger. Vi skal lete så godt vi kan etter folk som hylekoret ikke går bananas over.

2. Ikke velge statsråder som har kommet med fascistiske utspill i opposisjon.

Joda, vi er bare mennesker, og det er lov å endre mening. Men det slo kanskje litt uheldig ut for oss at vår nye justisminister så til middelalderens brutale korstog for å finne løsninger på integreringsfeltet. Vi skal finne noen med et skarpt, kritisk blikk for å vurdere hva som er litt morsomt og edgy, og hva som er over the top. Vi må kanskje ansette noen utenfra.

3. Unngå utspill som virker rasistiske eller useriøse.

Vi er jo ikke rasister, og her er det også Frp som sliter, ikke Høyre. Dessverre er det noen sosialister som igjen og igjen prøver å stemple oss. Vi skal finne en smartere måte å kommunisere vår skepsis mot mennesker fra fjerne strøk på. Når vi er så tydelig antirasistiske bør det ikke være vanskelig å vise dette til velgerne.

4. Gjøre mer for de lavtlønte, og sikre at alle har en trygg, verdig, og forutsigbar økonomisk situasjon.

Erna er fornøyd med sin innsats for de som faller utenfor, dette sa hun tydelig i Nrk sin retrodebatt. Vi syns vi har gjort mye for uføre, syke, og arbeidsledige (de som faktisk er det, ikke de som bare later som), men vi må også prøve å finne ut hvordan vi kan få til mer fleksibilitet og sikkerhet på en gang. Dette er kanskje den vanskeligste, men vi skal gjøre vårt beste. MERK: Dette burde kunne fikses med retorikk.Det var et år jeg skrev hele to sider med forsetter, og glemte alle sammen. Det er vanskelig å ta alt på én gang, så vi nøyer oss med noen få i denne omgang. Da er det bare å håpe at regjeringen følger opp nyttårsforsetter bedre enn de gjør med valgløfter.


Godt nyttår!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar